Zpět na všechny otázky v kategorii Poradna očního lékaře

Kaputolapsie

Bohumil Böhm se ptá 15.04.14

Dobrý den,

je mi 78 roků, před deseti lety mi byla voperována na IKEM nová srdeční chlopeň. Po druhém uspání bylo bezprostředně po probuzení poškozené levé oko, podstatně zhoršená viditelnost. Asi před třemi lety v Kolíně proběhla výměna oční čočky na poškozeném oku, vidění se nezlepšilo (ani více nezhoršilo). Nyní jsem pozván na kapsulotomii, pochopitelně se zákroku bojím. Na pravé, relativně zdravé oko vidím velmi slušně, občas jezdím i autem.

Domníváte se, že mi nemůže dále po kapsulotomii můj problém zhoršit?

Děkuji
Ing. Bohumil Böhm, Kolín.

MUDr.Vladimír Korda, odpovídá 19.04.14

Dobrý den, jako každý zákrok má i tento svá rizika, ale jsou zcela minimální. Pokud je zadní pouzdro čočky zanesené bílkovinami, tak je zákrok vhodné provést, jinak se bude zraková ostrost tohoto oka i nadále zhoršovat. Vzhledem k tomu, že omezení zraku na oku je dáno zřejmě cévním problémem v oku po operaci, tak provedení zákroku nebude mít vliv, a ke zhoršení nedojde.

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.
Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA
OFTEX Oční klinika
Rokycanova 2798, 530 02 Pardubice Česká republika


www.oftex.cz


tel.: 464 007 800, GSM: +420 776 880 880

Diskuse na podobná témata
Položte vlastní otázku do této poradny nebo si vyberte jinou oblast na úvodní stránce poraden.
O této otázce můžete dále diskutovat v diskusi na Vitalion.cz.