Zpět na všechny otázky v kategorii Poradna očního lékaře

Kapsulotomie

Miroslava Večeřová se ptá 15.05.14

Dobrý den,

v roce 2012 jsem podstoupila implantaci nitroočních čoček. Nyní již delší dobu hůř vidím na jedno oko. Paní doktorka mě při kontrole odeslala na kapsulotomii, ale řekla, že je na mně, jestli půjdu hned a nebo ještě počkám. Na dálku vidím docela dobře, ale číst na to jedno oko mi nejde.

Dělá se tento zákrok opakovaně, nebo mám zatím počkat?

Děkuji za odpověď a přeji hezký den.
M. Večeřová

MUDr.Vladimír Korda, odpovídá 01.06.14

Dobrý den paní Večeřová,
laserová kapsulotomie není akutní zákrok, a tak je zcela na Vás, zda se rozhodnete podstoupit hned, nebo počkat. Postupem času se bude vidění horšit. V naprosté většině případů není již nutné zákrok opakovat, ale samozřejmě je to možné a proveditelné. Zákrok se provádí ambulantně a je rychlý a bezbolestný. Osobně zastávám názor, že pokud Vás již usazeniny na zadním pouzdru čočky obtěžují zhoršeným viděním v běžném životě, tak je vhodné je odstranit.

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.
Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA
OFTEX Oční klinika
Rokycanova 2798, 530 02 Pardubice Česká republika


www.oftex.cz


tel.: 464 007 800, GSM: +420 776 880 880

Diskuse na podobná témata
Položte vlastní otázku do této poradny nebo si vyberte jinou oblast na úvodní stránce poraden.
O této otázce můžete dále diskutovat v diskusi na Vitalion.cz.